Coaching Retreats

Τι είναι τα Coaching Retreats;

Το Coaching Retreat είναι μία συνάντηση εργασίας και ευεξίας, όπου μέσα σε ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα εναλλάσσονται ενότητες που αφορούν στο σώμα (χαλάρωση, ενδυνάμωση, ενεργειακές θεραπείες), στην ψυχή και στο πνεύμα, με την αξιοποίηση της Ψυχολογικής Προσέγγισης Gestalt.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή δύο coaching retreats στη Χαλκιδική και στο Πήλιο, στο φθινοπωρινό Coaching Retreat με τίτλο Pass the Impasse θα επεξεργαστούμε την έννοια του αδιέξοδου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ένα αδιέξοδο συνήθως συνοδεύεται από ένα άλυτο ζήτημα από το παρελθόν. Και βρισκόμαστε να σκεφτόμαστε: Nόμιζα ότι έλυσα αυτό το ζήτημα…

Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο όταν οι τρόποι με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο δεν έχουν πλέον νόημα. Η κατάσταση απαιτεί έναν νέο τρόπο ύπαρξης στον κόσμο, ωστόσο είμαστε συναισθηματικά κολλημένοι σε μια ιστορία που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε.

Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε;

Την προσωπική γαλήνη, την εσωτερική μας ηρεμία, την αντιμετώπιση των προκλήσεων με θετική στάση ζωής;

Impasse – Η έννοια του αδιεξόδου είναι αντιφατική από τη φύση της. Η εμπειρία που δείχνει και περιγράφει αυτή η έννοια είναι, η πιο κρίσιμη σε σχέση με την αλλαγή, την ανάπτυξη και τη σύνδεσή μας με την πραγματικότητα του άμεσου παρόντος.

Σε κάθε αδιέξοδο υπάρχουν 4 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε:

  • Να αλλάξουμε την κατάσταση
  • Να φύγουμε από την κατάσταση
  • Να αποδεχτούμε την κατάσταση
  • Να αλλάξουμε εμείς

Σε ποιούς απευθύνεται το Autumn Coaching Retreat;
Σε «stressed leaders», επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, managers και επιχειρηματίες που εργάζονται με άλλους ανθρώπους και νοιώθουν την ανάγκη ενδυνάμωσης.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ
Δήλωση συμμετοχής εδώ

SUMMER COACHING RETREATS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2021!

Με το σύνθημα “Retreatiamos“, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το Summer Coaching Retreat, 24 -30 Ιουλίου 2021, στην Villa Λενιώ κοντά στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Μια εβδομάδα χαράς, δημιουργίας και ενδυνάμωσης για stressed leaders, που στόχο είχε να απελευθερώσει το δυναμικό μας μέσα από μία στοχευμένη αλληλουχία δραστηριοτήτων και ποιοτικών εμπειριών για το σώμα, το πνεύμα και τη ψυχή
Με Gestalt coaches την Ηλιάνα Κυνηγοπούλου και τη Ντέμη Μωραίτου και business consultant τη Nανά Ζυγούρα
Η γελωτοθεραπεία μας ξεκλείδωσε και μας έδωσε το κέφι για να αρχίσουμε την επικοινωνία ή όπως λέμε στον κόσμο της Gestalt, να κάνουμε επαφή.
Δουλέψαμε την ενδυνάμωση μας ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις διαρκείς αλλαγές στην επαγγελματική και προσωπική ζωή και να είμαστε περισσότερο ανθεκτικοί
Εξετάσαμε τους εαυτούς μας για τον τρόπο που μπλοκάρουμε την επαφή μας και καταγράψαμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας
Επεξεργαστήκαμε το stress και ανακαλύψαμε δημιουργικούς τρόπους να το διαχειριζόμαστε
Οι ρόλοι που παίζουμε στην εργασία και στην ζωή ήταν μία ενότητα που μας έβαλε στο “εδώ και στο τώρα” και μας έμαθε πως μπορούμε να βγαίνουμε από παγιωμένους ρόλους
Ασχοληθήκαμε με τη θετική διεκδίκηση και την ανάληψη της προσωπικής ευθύνης. Πολλά τα μηνύματα και οι προσωπικές εκπλήξεις ανακάλυψης…
Συνεχίσαμε με την ενεργειακή ενδυνάμωσή μας, μαθαίνοντας πως να αντλούμε ζωτική ενέργεια, χαρά κι αισιοδοξία κι ακόμη μάθαμε πως να χτίζουμε εμπιστοσύνη με μικρά βήματα σε οποιαδήποτε ομάδα δραστηριοποιούμαστε.
Στο πρωινό χωρίς συγκεκριμένο θέμα μάθαμε να ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να βλέπουμε τα θέματα που αναδύονται στο πεδίο που όλοι συν-δημιουργούμε.
Θα ήταν παράλειψη να μην ασχοληθούμε με τη διαχείριση της αλλαγής και το πως ο καθένας γίνεται φορέας της.

Τέλος, ασχοληθήκαμε με την προσωπική στρατηγική ανάπτυξης του καθένα, εντάσσοντας όλες τις εμπειρίες μαζί, συζητώντας και καταγράφοντας τους επαγγελματικούς στόχους όλων

Οι παράλληλες δραστηριότητες περιελάμβαναν:
Εκδρομή στον Ταξιάρχη της ορεινής Χαλκιδικής, όπου η οικογένεια της Passion Honey μας μύησε στον θαυμαστό κόσμο της μελισσοκομίας
– Επίσκεψη και ξενάγηση στον Φάρο του Ποσειδίου και νυχτερινή πεζοπορία μέχρι το τέλος του ακρωτηρίου
– Ουρανογραφία και αστροπαρατήρηση με τα υπέροχα μέλη του Όμιλος Φίλων Αστρονομίας!!!
– Wine tasting και ποικίλες γευστικές δοκιμές γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής.


? Μέχρι το επόμενο… Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Σήμερα την εποχή της μεγάλης και διαρκούς αλλαγής, τα στελέχη επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες, αναζητούν ευκαιρίες για ενδυνάμωση, βελτίωση της θετικής στάσης στη ζωή, αισιοδοξίας και ανάτασης παράλληλα με την αύξηση των γνώσεων και των ικανοτήτων τους.

Οι εβδομάδες “Coaching Retreats”  είναι συναντήσεις όπου μέσα από ένα ευχάριστο πρόγραμμα εναλλάσσονται ενότητες που αφορούν το σώμα (χαλάρωση, ενδυνάμωση, ενεργειακές θεραπείες) και ενότητες που αφορούν την ψυχή και το πνεύμα  με την αξιοποίηση της Ψυχολογικής Προσέγγισης Gestalt. Παράλληλα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν τη γαστρονομία της περιοχής, μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα και παραγωγούς και να μάθουν για τον πολιτισμό του τόπου.

Σκοπός των Coaching Retreats είναι :

  • Η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης
  • Η αύξηση της ψυχικής ανθεκτικότητας
  • Η τόνωση της αυτοπεποίθησης
  • Η διευκόλυνση της ανθρώπινης επαφής στην εργασία και στη ζωή
  • Η διαχείριση των συναισθημάτων και του στρές

Τα Coaching Retreats γίνονται σε μία εξοχική κατοικία στη Φούρκα Χαλκιδικής, κοντά στο Ποσείδι, σε ένα χώρο όμορφο και προσεγμένο.

Τα Coaching Retreats  δημιουργήθηκαν από την έμπνευση, την εμπειρία, τη γνώση και την επιθυμία της προσφοράς για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των σημερινών επαγγελματιών.

Τρεις άνθρωποι των επιχειρήσεων, της ανθρωπιστικής προσέγγισης και της εκπαίδευσης, η Ντέμη Μωραΐτου, η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου και η Νανά Ζυγούρα, σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής αυτοβελτίωσης, για εσάς που θέλετε να δείτε τη ζωή και την εργασία σας με νέα προοπτική.

Τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα   γίνονται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους της εκπαίδευσης ενηλίκων και του επαγγελματικού coaching και περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις, επαγγελματικά εργαλεία, παιχνίδια και υλικό για το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιτυγχάνεται άμεσα μια συνολική προσωπική αλλαγή. Σας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε και να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που διαθέτετε, για να πραγματοποιήσετε ό,τι ονειρεύεστε στη ζωή και τη δουλειά σας.